szalagfüggöny színminta - anyagminta
szalagfüggöny árak - árlista
kiszállási díjak
 
fizetési feltételek
üzletmenet
 
 
szalagfüggöny lamella
www.szalagfüggönylap.hu
Minőségi alumínium szerkezetes napernyőink a következő oldalon találhatók : napernyő
Könyökkaros , csővázas, mediterrán, karos napellenzőink a következő oldalon : napellenző
Dekoratív térfedés, minőségi vendéglátóipari árnyékoló a következő oldalon : kétoldalas napellenző
Napellenző és napernyő információs gyűjtő lap : napellenző-napernyő.lap.hu
Szalagfüggöny alternatívája a reluxa a következő oldalon található : reluxa
Cégünk árnyékolástechnikai honlapja : www.merleg-esz.hu
Elérhetőségeink
Mobil Telefon / fax
06 30 337 8861 06 1 25 777 96
E-mail info@merleg-esz.hu
Telephely cím 1171. Budapest
  Borsfa utca 37.

 

MÉRLEG - ÉSZ Árnyékolástechnika
Szalagfüggöny (normál - standard)
Letölthető pdf anyagok
Szalagfüggöny akció!
Budapest IV. és XV. kerületében ingyenes árnyékolástechnikai (szalagfüggönyök) tanácsadás novemberben és decemberben.
Budapest vonzáskörzetében Budakalász, Üröm, Szentendre, Dunakeszi, Fót és Göd településeken is ingyenes tanácsadás novemberben és decemberben.
Az akcióról érdeklődjön az info@merleg-esz.hu e-mail címen!

 

Egy ablak csupasz tud lenni, amíg nem kerül elé valamilyen árnyékoló(függöny, reluxa, szalagfüggöny, stb.). Ez persze utólag derül ki igazán, miután felöltöztettük. Itt kiemelten a szalagfüggöny belső árnyékolástechnikai rendszert ajánljuk és mutatjuk be. Reméljük elnyeri tetszését.

Szalagfüggöny felépítés

Minden szalagfüggöny egyszerű felépítéssel rendelkezik : karnis, amelyhez acél tengelyen mozgatható kocsikon szalag, vagy más néven lamella csatlakozik. A szalagfüggöny lamellák  forgatásával és/vagy elhúzásával lehet a napsugarak beesési mennyiségét szabályozni.

Szalagfüggöny karnis és lamella

Minden karnis alumínium anyagból készül, amelyre alapesetben fehér színterezett felület kerül. A szalagfüggöny karnis gyártás befejezés előtt RAL szín szerint is felület kezelhető, így harmonizálható a szobához, vagy a szalagok színéhez.

Felszereléskor a karnis konzollal (homlok fali), vagy fogadó acél patenttal(mennyezeti) rögzíthető.
A lamellák 127 mm, és 89 mm szélességben is rendelkezésükre állnak, így normál esetben  a szélesebb, míg különlegesebb kialakításoknál a keskenyebb szalagot is tudjuk ajánlani.

Kezelés, működtetés - szalagfüggöny kisfilm

Mint a legtöbb árnyékolástechnikai berendezésnél, itt is hasonlóan két kezelési lehetőséget lehet megemlíteni. Kézi és motoros szalagfüggöny irányítás lehetséges. 8 éves szakmai tapasztalatunk alapján kijelenthetjük, hogy 90-10%-os arányban a kézi megoldás diadalmaskodott a motoros felett.
A kézzel működtetett szalagfüggöny rendszerrel függőlegesen lógó zsinórok segítségével tudja működtetni az elhúzást és a forgatást. A zsinór kezelő rész a szalagfüggöny egyik végén található, ezt nevezzük kezelő oldalnak.
A motoros szalagfüggöny oldalon talál információkat a másik működtetési lehetőségről.

Szalagfüggöny lamella anyagok

Szalagfüggöny lamella típusokban két csoportot lehet megkülönböztetni ezek a fényáteresztő és fényzáró anyagok. A fényáteresztő típusú szalagokat lehet fényáteresztési tulajdonságuk szerint külön választani, azaz hány százalékban engedik be a fényt.
Minden szalagfüggöny lamellát a kialakításában alkalmazott anyag szerint lehet a leginkább megkülönböztetni.
Ajánlatunkban a következő anyag fajták között választhat : PVC, üvegszál, fa, alumínium, papír, pamut, stb. Tovább a szalagfüggöny árak-anyagminta oldalra...

Szalagfüggöny megoldások, alkalmazási lehetőségek

Leggyakoribb eset, amikor egy, vagy több négyzet forma ablakot árnyékolunk egy irodában, vagy magán házban, lakásban, de nem merül ki ennyiben a szalagfüggöny alkalmazási lehetősége.

A szalagfüggöny megoldások között meg kell említeni a térelválasztó, dinamikusan változtatható fal lehetőségeit, vízszintes és íves formákkal. Különösen dekoratív derékszögű ablakok árnyékolásánál a ferde pályán egymás után futó lamellák csoportja.

Szalagfüggöny tisztítása, karbantartása

Leggyakoribb vásárlói kérdés a szalagfüggöny tisztítása témakörre irányul. Alapesetben a felszerelt szalagfüggöny lamellák nem igényelnek különösebb törődést, nem kell, hogy időt vegyen el a tisztítása. Porosabb helyeken – a por mennyiség függvényében – nedves ruhával ajánljuk a tisztítást. A mechanikus erőhatásokra(pl. tisztító kefe) reagálhat kedvezőtlenül a szalagfüggöny lamella, amely megsérült felülettel nem biztos, hogy megőrzi UV fény ellenállását.

Sok éves használat után a szalagok bepiszkolódhatnak annyira, hogy egyszerű letörléssel nem hatékony a szalagfüggöny tisztítása. Ilyenkor is van  lehetőség a hatékony tisztításra. Szalagfüggöny tisztító géppel a legtöbb lamella anyag tisztítása lehetséges igen jó eredménnyel. Tovább a szalagfüggöny ipari tisztítás oldalra...

Élettartam, tartósság

Karnis kezelő részeknél az élettartam a kezelő zsinórok használatától függ. Finom szerkezetekről van szó, így a finom kezelés ajánlott. Az ajánlás betartása mellet a szerkezet élettartama a 10 évet is elérheti.
Lamellák élettartamában az általános hosszúság 5-6 év. Ez után, vagy szalagcsere, vagy a  szalagfüggöny tisztítása az általános. 

GALÉRIA - szalagfüggöny képek

...

ferde-pályás szalagfüggöny

...

vízszintes íves szalagfüggöny

...

motoros szalagfüggöny

...

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player